Het realiseren van een duurzame visserij
Leeswijzer
Bij de nationale belangen, waarbij sprake is van de hiervoor genoemde ‘verplichte plannen’, staat in deze Toelichting aangegeven wat de strategisch relevante delen zijn, die in de NOVI zijn opgenomen. Deze zijn dan opgenomen onder de kop Strategisch relevante delen van beleid, dat opgaat in de NOVI.
Daarnaast is er beleid, dat niet opgaat in de NOVI, maar dat inhoudelijk wel verband houdt met de nationale belangen die in de NOVI aan bod komen. Immers, die nationale belangen zijn vaak gestoeld op breder rijksbeleid. Waar nodig wordt dit beleid, en in sommige gevallen ook programma’s, wet- en regelgeving en verdragsinformatie ter informatie genoemd. Deze informatie is opgenomen onder het kopje Gekoppeld huidig beleid.
Gekoppeld huidig beleid
Voor dit nationaal belang zijn delen van onderstaande wet- en regelgeving, beleidsnota’s en beleidsprogramma’s relevant:
- Visie Landbouw, Natuur en Voedsel, Waardevol en verbonden[1] visie op ontwikkeling van de land- en tuinbouw en visserij tot 2030. De visie schetst een perspectief waarin doelen en randvoorwaarden worden gesteld. Ook worden ondernemers gestimuleerd en ondersteund in de verandering naar een meer integrale duurzame land- en tuinbouw, visserij en zeebouw;
- Nationaal Waterplan 2016-2021[2];
- Rijksnatuurvisie wat betreft de beleidsmatige aandacht voor de maatschappelijke waarde van natuur en biodiversiteit[3];
- Noordzee-akkoord[4].
Toelichting sluiten